ua en ru

СБУ провела спецоперацію в Щасті, затримані десятки людей

СБУ провела спецоперацію в Щасті, затримані десятки людей Фото: Юрій Тандіт

З затриманими провели профілактичні бесіди і відпустили

Служба безпеки України (СБУ) провела спецоперацію в Щасті Луганської області, в ході якої було затримано 28 осіб. Про це повідомив радник голови СБУ Юрій Тандіт, передає "112 Україна".

За словами Тандіта, співробітники СБУ провели профілактичні бесіди і відпустили затриманих.

"Зв'язок з незаконними військовими формування ще не є порушенням закону або злочином. Головне, щоб ці люди потім не вчиняли злочину. Їх попереджають про те, що ми знаємо про них", - повідомив Тандіт.

Зазначимо також, що раніше в ході спецоперації в Авдіївці було затримано близько 100 осіб.

"В Авдіївці Донецької області поблизу лінії зіткнення представниками МВС, Міноборони, а також співробітниками СБУ були проведені профілактичні, противодиверсионные і антидиверсионные дії. Були відпрацьовані місця можливого знаходження бойовиків і членів незаконних військових формувань. В результаті заходу було затримано близько 100 осіб, серед них 3 особи підозрюються у незаконній діяльності в складі диверсійно-розвідувальних груп. Також 1 людина підозрюється в причетності до діяльності іноземної спецслужби", - розповів радник голови СБУ Юрій Тандем.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в замінованому будинку в Щасті правоохоронці виявили схованку з боєприпасами.

"Тільки після того, як була знешкоджена "розтяжка", правоохоронці змогли увійти в будинок, де і виявили схрон з боєприпасами. З схрону вилучено: міна МОН-50, корпус гранти РКГ-3 ЕМ, ручку до гранати РКГ-3 М, два корпуси гранати РГН і Ф-1, сигнальний патрон, металевий ящик з патронами в кількості 80 шт., гранату ВМГ-ДО, дев'ять гранат ВМГ-П, один УЗРГМ і запал до РКГ", - повідомила керівник відділу комунікації ГУ НС в Луганській області Тетяна Погукай.