ua en ru

СБУ провела обшуки у керівників Компартії

СБУ провела обшуки у керівників Компартії Фото: вилучене в ході обшуків (ssu.gov.ua)

В ході обшуків СБУ виявила агітаційні матеріали, які планувалося, на замовлення російських кураторів, поширювати 9 травня

Співробітники служби безпеки України провели слідчі дії у керівників Комуністичної партії України (КПУ). Про це повідомляє прес-служба Служби безпеки України (СБУ).

"Співробітники Служби безпеки України провели слідчі дії у керівників компартії", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, слідчі дії проводилися в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактом вчинення дій з метою захоплення державної влади та державної зради.

"У ході розслідування правоохоронці встановили механізм організації за дорученням російських кураторів проплачених акцій протесту для дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Україні, спрямованих на насильницьку зміну та повалення конституційного ладу або захоплення державної влади", - йдеться в повідомленні.

Слідством також отримані відомості про причетність до антидержавної діяльності представників КПУ. Співробітники спецслужби провели ряд санкціонованих обшуків у Києві та області і виявили агітаційні матеріали із забороненою символікою комуністичного тоталітарного режиму, які планувалося за наказом російських кураторів публічно поширити 9-го травня.

Нагадаємо, в січні 2016 року Вищий адміністративний суд України відмовив у відкритті касаційного провадження за касаційною скаргою Комуністичної партії України (КПУ), яка в судовому порядку намагалася оскаржити Правовий висновок Комісії з питань дотримання Закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборону пропаганди їх символіки".