ua en ru

СБУ прикрила схему легалізації диверсантів із Росії в Україні

СБУ прикрила схему легалізації диверсантів із Росії в Україні Фото: СБУ виявила схему легалізації російських диверсантів (ssu.gov.ua)

Служба безпеки України виявила групу людей, які видавали українські паспорти іноземцям за гроші. Серед потенційних клієнтів виявили та російських диверсантів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал СБУ.

Згідно з даними правоохоронців, колишній податківець з Донецька вирішив організувати схему легалізації іноземців за гроші. Використовуючи свої зв'язки у правоохоронній системі, чоловік у Харкові торгував документами по 4 тисячі доларів за паспорт.

Під час слідчо-оперативних заходів співробітники СБУ зафіксували транш у розмірі трьох тисяч доларів у якості передоплати. Як виявили правоохоронці, замовником паспорта виявився громадянин Росії, який здійснював розвідувально-підривну діяльність. Українські документи йому були потрібні для конспірації та легалізації на території України.

Виробника фальшивих паспортів затримали на гарячому. Тепер чоловіку готується повідомлення про підозру у вчинені злочину передбаченого статтею "Прийняття пропозиції або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави".

Громадянина Росії також перевіряють у Службі безпеки України.