ua en ru

CБУ перекрила нелегальні пасажирські перевезення з ЛНР до Одеси

CБУ перекрила нелегальні пасажирські перевезення з ЛНР до Одеси Фото: СБУ

Правоохоронці затримали у Харківській області організатора нелегального бізнесу та трьох учасників угруповання

Служба безпеки України (CБУ) перекрила канал нелегальних пасажирських перевезень з так званої "Луганської народної республіки" (ЛНР) через державний кордон України. Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

"Співробітники Служби безпеки України припинили протиправну діяльність організованого угруповання, яке налагодило нелегальні пасажирські перевезення з тимчасово окупованих терористами територій через державний кордон України. Зловмисники здійснювали перевезення пасажирів автобусами з тимчасово окупованого Луганська до Одеси та в зворотному напрямі", - йдеться у повідомленні.


Як зазначається, для уникнення перетину лінії розмежування маршрут пролягав через україно-російський кордон, зокрема, через тимчасово непідконтрольні державним органам України пункти пропуску на кордоні з Російською Федерацією.

мапа нелегальних пасажирських перевезень з ЛНР

Фото: мапа нелегальних пасажирських перевезень з ЛНР

"При цьому перевізники ще й сплачували "податки" до бюджету ЛНР", - додають у відомстві.

CБУ перекрила нелегальні пасажирські перевезення з ЛНР до Одеси

Фото: CБУ перекрила нелегальні пасажирські перевезення з ЛНР до Одеси

Повідомляється, що співробітники СБУ спільно з Національною поліцією та органами прокуратури затримали на Харківщині організатора нелегального бізнесу та трьох учасників угруповання, яке здійснювало відповідні перевезення. Під час обшуків у них вилучили схему маршруту автобуса, погоджену з так званим "Міністерством транспорту ЛНР", посадочні талони, печатки зареєстрованих в ЛНР підприємств, свідоцтва платників податків ЛНР тощо.

документи, вилучені у ході обшуку СБУ

Фото: документи, вилучені у ході обшуку СБУ

"Наразі ж зловмисникам оголошено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч 3 ст. 332 Кримінального кодексу України. Триває досудове слідство", - йдеться у повідомленні.

правоохоронці затримали у Харківській області організатора нелегального бізнесу

Фото: правоохоронці затримали у Харківській області організатора нелегального бізнесу

Нагадаємо, раніше СБУ заявила про попередження підриву дороги між Сєвєродонецьком і Попасною.