ua en ru

СБУ заявила про попередження підриву дороги між Сєвєродонецьком і Попасної

СБУ заявила про попередження підриву дороги між Сєвєродонецьком і Попасної Фото: вилучені боєприпаси

Одна зі схованок призначалася для диверсійної групи т. зв. ЛНР

Співробітники Служби безпеки України спільно з військовими, прикордонниками та поліцією виявили два сховища з великою кількістю боєприпасів у Луганській та Донецькій областях, одне з яких призначалося для підриву дороги між Сєвєродонецьком та Попасної. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Зазначено, що на околиці міста Попасна в Луганській області правоохоронці виявили схованку під приватним будинком.

"Співробітники спецслужби вилучили зі схрону протитанкову міну ТМ 62М із запалом, осколочний фугасний танковий снаряд, 200-грамову тротилову шашку та майже 200 патронів із російським маркуванням до автомату Калашникова", - йдеться в повідомленні.


За оперативною інформацією спецслужби, схованка призначалася для диверсійної групи т. зв. ЛНР, яка планувала підірвати автошлях "Сєверодонецьк - Попасна".

Крім того, у місті Бахмут Донецької області в покинутому будинку співробітники СБУ виявили сховище, з якого вилучили 19 гранат Ф-1 та РГД-5 із запалами і майже 400 патронів до пістолету Макарова.

В обох випадках вирішується питання про відкриття кримінальних проваджень за ст. 263 Кримінального кодексу.

Нагадаємо, раніше співробітники СБУ викрили у Києві механізм незаконної передачі комерсантам у користування держмайна керівництвом одного з проектних інститутів.