ua en ru

СБУ припинила діяльність конвертцентру, що відмивав гроші для бойовиків ЛНР і ДНР

СБУ припинила діяльність конвертцентру, що відмивав гроші для бойовиків ЛНР і ДНР Фото: СБУ

Угоди здійснювалися через фіктивні фірми з використанням безтоварних операцій

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) спільно з військовою прокуратурою викрили в Івано-Франківську діяльність конвертаційного центру, який відмивав гроші, в тому числі для терористичних організацій "ЛНР" та "ДНР". Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Організатори обслуговували ряд комерційних структур з усієї України, переводячи гроші в готівку і з потребою замовників у валюту. Угоди здійснювалися через фіктивні фірми з використанням безтоварних операцій. Серед клієнтів конвертцентру були підприємства, які знаходяться на тимчасово окупованих терористами територіях і платять податки в "бюджети» фейкових республік", - наголошується в повідомленні.


Як наголошується, що співробітники спецслужби затримали кур'єрів "конверта" під час перевезення готівки в один з офісів в Івано-Франківську. Під час обшуків в офісах, автомобілях і за місцем проживання організаторів правоохоронці вилучили більше одинадцяти мільйонів гривень, печатки фіктивних фірм, комп'ютерну техніку, банківські картки і «чорну бухгалтерію", які доводять здійснення нелегальних фінансових операцій.

Також повідомляється, що відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.199, ч.3 ст.209, ч.1 ст.209-1, ч.3 ст.258-5 і 3 ч. ст.426 КК України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ затримала контрабандистів, які перевозили наркотики в дитячих іграшках.