ua en ru

СБУ попередила закупівлю в Одесі російського обладнання на держкошти

СБУ попередила закупівлю в Одесі російського обладнання на держкошти Фото: СБУ (flickr.com/securityserviceofukraine)

За матеріалами СБУ тендерний комітет скасував закупівлю російського обладнання

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) попередили в Одесі закупівлю російського обладнання комунальним підприємством на понад сім мільйонів гривень під час проведення тендерних торгів. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Правоохоронці встановили, що одне з комунальних одеських підприємств оголосило конкурс на закупівлю обладнання для власних потреб. Під час перевірки конкурсної документації співробітники спецслужби з’ясували, що умови тендеру "виписані" саме під продукцію російського виробництва. Чиновники сформували такі вимоги, незважаючи на рішення Національного комітету з промислового розвитку України щодо надання обов'язкової та безумовної переваги вітчизняним виробникам при проведенні будь-яких конкурсів для забезпечення продукцією держпідприємств", - зазначається у повідомленні.

При цьому, за висновками експертів профільного державного науково-дослідного інституту, продукція російського виробника значно гіршої якості ніж вітчизняні аналоги та не відповідає діючим технічним вимогам.

За матеріалами СБУ тендерний комітет скасував закупівлю російського обладнання. Нові вимоги закупівель передбачають участь виключно вітчизняних виробників.

Нагадаємо, раніше СБУ викрила чиновників на корупційних закупівлях обладнання з окупованого Донбасу.