ua en ru

СБУ попередила провокації на шахтах і ліквідувала центр нелегального продажу зброї в Донецьку

Служба безпеки України попередила провокації на шахтах і ліквідувала центр нелегального продажу зброї в Донецьку.

Служба безпеки України попередила провокації на шахтах і ліквідувала центр нелегального продажу зброї в Донецьку. Про це на брифінгу повідомила глава прес-служби СБУ Марина Остапенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сепаратисти планують використовувати шахти для провокацій", - заявила Остапенко.

За її словами, проросійські активісти проводять залякування працівників вугледобувних підприємств: "Поширюється інформація, що активісти "Правого сектора" планують закидати гранатами шахти разом з працюючими там шахтарями".

СБУ отримала інформацію, що за вказівкою громадянина РФ Ігоря Гіркіна по кличці "Стрілець", сепаратисти мали намір вкрасти вибухівку з шахти для здійснення вибуху, у тому числі на Карлівському водосховищі.

Також в Донецьку співробітниками СБУ був затриманий активіст місцевого екстремістського формування - громадянин "М" - 41-літній житель Донецька, який отримував вказівки від Гіркіна ("Стрілка") щодо незаконних постачань зброї.

"Головне слідче управління СБУ порушило кримінальну справу за ст. 258, 1 ч. - створення терористичних груп - УКУ", - повідомляли Остапенко.

При цьому вона зазначила, що громадяни продовжують здавати зброю, "як правило, у західних областях".