ua en ru

СБУ попередила спробу ввезення з Росії комплексу для прослуховування телефонних мереж

СБУ попередила спробу ввезення з Росії комплексу для прослуховування телефонних мереж Фото: СБУ (oda.zt.gov.ua)

Доставка комплексу мала відбуватися під контролем спецслужб РФ

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) попередили спробу ввезення з Російської Федерації комплексу для прослуховування телефонних мереж. Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ у Facebook.

"Співробітники Служби безпеки України попередили спробу ввезення в Україну російського комплексу для прослуховування мереж стільникового зв’язку. Правоохоронці встановили, що дніпровський комерсант вирішив замовити за двісті тисяч доларів у країні-агресора спеціальний комплекс для негласного отримання інформації. Ділок планував прослуховувати телефонні розмови державних службовців та конкурентів по бізнесу", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, доставка комплексу мала відбуватися під контролем спецслужб РФ.

Крім того, повідомляється, що у ході обшуку в приміщеннях, які належать комерсантові, правоохоронці вилучили закамуфльовані під побутові предмети пристрої негласного зняття інформації та комп’ютерну техніку, на якій було встановлено ПЗ для негласного отримання інформації.

За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 359 Кримінального кодексу України.

У Дніпрі #СБУ попередила ввезення російського комплексу прослуховування мереж стільникового зв’язку Співробітники Служ...

Опубліковано Служба безпеки України 23 листопад 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Служба безпеки України розробила порядок для організаторів гастрольних заходів в Україні за участі громадян Російської Федерації.