ua en ru

СБУ попередила наміри провокацій на масових акціях у Києві 17 жовтня

СБУ попередила наміри провокацій на масових акціях у Києві 17 жовтня Фото: затримання провокаторів (прес-центр СБУ)

Задокументовано факти пошуку для цього стрілецької зброї та засобів ураження

Служба безпеки України попередила протиправні наміри здійснити провокації під час масових акцій протесту в Києві, які заплановані на 17 жовтня 2017 року. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Зазначено, що Головним слідчим управлінням спецслужби в рамках кримінального провадження за ознаками підготовки до скоєння злочину, передбаченого ч. 1 ст. 109 та ч. 3 ст. 110-2 КК перевіряється інформація щодо намірів лідерів окремих радикально налаштованих структур здійснити провокації з можливим силовим сценарієм під час проведення масової громадської акції 17.10.2017 року в Києві, а також задокументовано факти пошуку для цього стрілецької зброї та засобів ураження.

"Із метою недопущення настання шкоди життю та здоров’ю людей та інших тяжких наслідків співробітниками СБУ припинено вказані протиправні наміри шляхом блокування 14.10.2017 року спроби придбати 2 автомати АК-47 і 3 гранатомети двох колишніх активістів об’єднання "Революційні праві сили", - йдеться в повідомленні.

altaltaltaltalt

Фото: СБУ затримала провокаторів (прес-центр СБУ)

Також, за даними відомства, в ході проведення 9 обшуків вилучено більше 200 тис. гривень, засоби зв’язку, комп’ютерну техніку та інші речі, які використовувалися для підготовки дій провокаційно-насильницького характеру. Наразі тривають слідчі дії.

Нагадаємо, раніше СБУ пообіцяла вживати вичерпних заходів для попередження провокацій і спроб дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Києві та в державі в цілому, зокрема щодо культових споруд Української православної церкви Московського патріархату.