ua en ru

СБУ попередила в зоні АТО економічні злочини на 30 млн гривень

СБУ попередила в зоні АТО економічні злочини на 30 млн гривень Фото: СБУ не допустила нанесення державі збитків на 30 мільйонів гривень

СБУ не допустила розкрадання 30 мільйонів гривень

Служба безпеки України попередила в зоні проведення АТО нанесення державі шкоди на загальну суму в 30 мільйонів гривень. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Зокрема, оперативники попередили незаконну передачу підприємцям 326 га земель Державного навчального закладу "Слов'янський професійний аграрний ліцей", збиток від якої оцінили у 9 млн 74 тисячі гривень.

"При укладенні договору керівництво закладу попередньо не погодило його в профільних інстанціях, а фізична особа, якій планувалася передача землі, взагалі не має державної реєстрації як суб'єкт господарювання", - зазначає прес-центр.

СБУ ініціювала позов у Слов'янський міськрайонний суд, який визнав угоду недійсною.

"Також СБУ отримала інформацію про можливу змову двох учасників тендеру щодо виключення можливих конкурентів і спотворення результатів закупівель, які проводило державне вугледобувне підприємство. Після того як СБУ повідомила про це керівництво підприємства, відкриті торги були скасовані", - інформує спецслужба.

Втручання СБУ дозволило запобігти державні збитки на 20,85 мільйона гривень.

Нагадаємо, раніше співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою і поліцією викрили розкрадання 3,8 мільйонів гривень, які були виділені на ремонт доріг Черкаської області.