ua en ru

СБУ піймала начальника Бучанської колонії на отриманні 0,4 млн гривень хабара

СБУ піймала начальника Бучанської колонії на отриманні 0,4 млн гривень хабара Фото: начальника Бучанської колонії спіймали на хабарі

Чиновники вимагали хабар від засудженого за дострокове звільнення

Служба безпеки України викрила на хабарництві начальника однієї з виправних колоній Київської області та його першого заступника. Про це повідомляє прес-служба відомства.

При цьому в повідомленні Військової прокуратури Центрального регіону уточнюється, що мова йде про Бучанську виправну колонію.

"Правоохоронці встановили, що полковник та підполковник внутрішньої служби вимагали 400 тисяч гривень від засудженого за крадіжку. У таку суму вони оцінили погодження документів щодо його дострокового звільнення", - сказано в повідомленні.


Зазначається, що співробітники спецслужби задокументували факти вимагання хабара та "інструктаж" посадовцями посередника, залученого до передачі грошей. Спільника чиновників правоохоронці затримали у Києві під час отримання від родичів ув’язненого останньої частини хабара.

Наразі оперативники СБУ спільно з військовою прокуратурою проводять обшуки у робочих кабінетах начальника колонії та його заступника.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, детективи Національного антикорупційного бюро (НАБУ) під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у вівторок, 9 серпня, викрили на хабарі в 150 тис. доларів суддю Дніпровського районного суду міста Києва.