ua en ru

СБУ спіймала хакерів з Дніпра, які атакували місцеві бази даних

СБУ спіймала хакерів з Дніпра, які атакували місцеві бази даних Фото: хакерська атака (Pixabey)

Правоохоронці перевірять чи не працювали хакери на Росію

Служба безпеки України (СБУ) разом з Киберполицией у Дніпрі затримали групу хакерів, які втрутилися в роботу об'єктів інфраструктури регіону. Про це повідомила прес-служба СБУ.

Зокрема, згідно з повідомленням, троє зловмисників з Дніпра атакували розташований в регіоні центр обробки даних. В результаті атаки вони викрали програмні коди, а також заблокували роботу технологічного обладнання.

Крім того, в СБУ заявили, що перевіряють, не виконували дніпровські хакери замовлення спецслужб країни-агресора - Російської Федерації.

Правоохоронці почали розслідування у відповідності з частиною 2 статті 361 Кримінального кодексу Незаконне втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), систем та комп'ютерних мереж. У якій передбачено покарання - позбавлення волі від трьох до п'яти років.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що щорічна вартість кіберзлочинності досягла 600 млрд доларів у всьому світі, чому сприяла зростаюча складність хакерів і поширення кримінальних ринків і криптовалют.