ua en ru

СБУ незаконним шляхом отримала визнання вини членів КПУ, - адвокат

Служба безпеки України "вибиває" визнання вини у членів Комуністичної партії України. Про це заявив адвокат Олександр Готин.

За його словами, доказом таких дій є перше і друге засідання Окружного адміністративного суду Києва.

"Наприклад, під час першого засідання Окружного адміністративного суду Києва представники СБУ заявили, що наразі проти КПУ порушено 300 кримінальних справ. Ми, в свою чергу, попросили СБУ представити відповідні офіційні документи, в яких вказується, проти кого з членів КПУ складено обвинувальний акт і чи є рішення суду по цих справах. Нам дали чітку відповідь - на сьогоднішній день обвинувальних вироків стосовно членів Компартії немає",- зазначив адвокат.

Він також розповів, що до наступного судового засідання представники правоохоронних органів підготували ряд актів, які "досить складно назвати правовими".

"Без усіляких на те правових підстав, були затримані три перших секретаря райкому КПУ в Луганській області. Одному з них пропонували погодитися з тим, що він скоїв злочин, і обіцяли йому, що він, у разі дачі показань, отримає 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном. Якщо ж він не погодиться, то отримає 10 років. Тільки після нашого звернення секретарі були відпущені, а звинувачення не висувалися", - резюмував Готин.