ua en ru

СБУ в Полтаві перекрила ще один канал зв'язку бойовиків ДНР/ЛНР

СБУ в Полтаві перекрила ще один канал зв'язку бойовиків ДНР/ЛНР Фото: СБУ

Правоохоронці заблокували незаконну роботу програмно-апаратного телекомунікаційного комплексу

У Полтаві співробітники Служби безпеки України (СБУ) перекрили черговий канал зв'язку терористів так званих "Донецької народної республіки" та "Луганської народної республіки" (ДНР/ЛНР) з російськими кураторами. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Співробітники Служби безпеки України області спільно з прокуратурою перекрили у Полтаві черговий неконтрольований міжнародний канал зв'язку, яким користувалися представники незаконних збройних формувань терористичних організацій ДНР/ЛНР", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, правоохоронці заблокували незаконну роботу програмно-апаратного телекомунікаційного комплексу, що функціонував у Полтаві. Через нього зловмисники отримували телефонний трафік, що надходив із-за кордону, зокрема й російський, за технологією ІР-телефонії в обхід міжнародних центрів комутації.

"Телефонні номери, на які здійснювалася маршрутизація трафіку, використовувалися терористами ДНР/ЛНР на тимчасово окупованих територіях для спілкування з російськими кураторами", - повідомляють у прес-службі.

Як повідомляється, наразі триває досудове розслідування.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ в Одеській обл. затримала членів диверсійної групи, підготовлених спецслужбами РФ.