ua en ru

СБУ: підозрювану в тероризмі росіянку Леонову вночі випустять з СІЗО

СБУ: підозрювану в тероризмі росіянку Леонову вночі випустять з СІЗО Фото: Анастасія Леонова виходить з-під варти

Суд відмовив у продовженні запобіжного заходу

У заарештованої на території України росіянки Анастасії Леонової, яку СБУ підозрює в підготовці теракту, з 5 на 6 березня закінчується термін утримання під вартою і вона вийде з СІЗО. Цю інформацію в ефірі "112 Україна" підтвердив керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук.

У неї закінчився термін попереднього рішення Шевченківського суду про тримання під вартою, і слідчі СБУ звернулися з клопотанням до суду, щоб продовжити ці заходи.

"Але Шевченківський суд відмовив у задоволенні клопотання нашої служби, і одним із таких основних аргументів суду є те, що паспорти Леонової знаходяться у слідства, тобто вони їй недоступні. Це, на думку суду, не дає можливості їй покинути територію нашої держави або якимось чином уникати продовження слідства, або продовження її участі в слідчих діях тощо", - повідомив Ткачук.

За його словами, слідчі СБУ "категорично не згодні з таким рішенням", але будуть виконувати рішення суду.

"Я думаю, що наші слідчі будуть звертатися з новим клопотанням, із новими аргументами в суд, але Леонова в будь-якому випадку перебуває у статусі підозрюваної, вона продовжить з'являтися на допити, брати участь в інших слідчих діях, які проводитимуться", - додали в СБУ.

Нагадаємо, учасниця протестів на Манежній площі і акцій проти режиму Путіна Анастасія Леонова була затримана в Києві 10 грудня, при цьому доказів її причетності до терористичних груп слідство не представило.