ua en ru

СБУ перекрила нелегальний канал постачання пального

СБУ перекрила нелегальний канал постачання пального Фото: СБУ

Пальне постачали з підконтрольної бойовикам території

Співробітники Служби безпеки України спільно з Державною фіскальною службою перекрили нелегальний канал постачання пального з підконтрольної бойовикам території. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"У ході спецоперації з блокування каналів фінансування терористів правоохоронці виявили у райцентрі Біловодськ у Луганській обл. заправку, яка працювала на території машинно-тракторної станції та реалізовувала бензин і дизпаливо за значно заниженими цінами", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що заправка працювала без дозвільних документів, реалізуючи пальне оптовими партіями за попереднім замовленням та вроздріб населенню. Співробітники СБУ встановили, що приміщення і потужності машино-тракторної станції використовуються як накопичувальна база для нафтопродуктів, які нелегально ввозяться з тимчасово окупованих терористами територій.

"Поставки пального відбувалися у нічний час і транспортувалися вантажними мікроавтобусами, які без реєстраційних знаків перетинали лінію розмежування поза блокпостами. Частина доходу від реалізації пального передавалася ватажкам незаконних збройних формувань терористів, які контролювали цей протиправний бізнес", - повідомляє прес-служба.

Повідомляється, що з території машино-тракторної станції вилучено понад 7 т дизпалива. Наразі відкрито кримінальне провадження, тривають оперативно слідчі дії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Харківській обл. СБУ перекрила канал нелегальної міграції.