ua en ru

СБУ перекрила канал постачання в РФ запчастин до військових літаків і підводних човнів

СБУ перекрила канал постачання в РФ запчастин до військових літаків і підводних човнів Фото: СБУ перекрила канал постачання в РФ запчастин до військових літака

Запчастини було вилучено на митному посту "Щербаківка" в Харківській області

Співробітники Служби безпеки України перекрили канал постачання в Росію товарів подвійного використання та військового призначення, зокрема запчастин до військових літаків і підводних човнів. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Повідомляється, що зловмисники через водія рейсового автобуса "Одеса - Ростов-на-Дону" намагалися перевезти в Росію товари, що підлягають державному експортному контролю.

Співробітники спецслужби вилучили на митному посту "Щербаківка" в Харківській області партію запчастин подвійного призначення, приховану в транспортному засобі.

"Під час обшуків в складських приміщеннях одеської фірми-відправника оперативники СБУ виявили деталі приладів, які використовуються в авіаційній і космічній галузях, технічну документацію та печатки непрацюючого заводу на продукцію. У ділків також вилучено 11 відреставрованих двигунів та насосів скрапленого газу, які використовуються в тому числі і у військовій сфері. Експертиза підтвердила, що вилучені у водія автобуса прилади є товарами подвійного призначення", - йдеться в повідомленні.

СБУ перекрила канал постачання в РФ запчастин до військових літаків і підводних човнівСБУ перекрила канал постачання в РФ запчастин до військових літаків і підводних човнівСБУ перекрила канал постачання в РФ запчастин до військових літаків і підводних човнівСБУ перекрила канал постачання в РФ запчастин до військових літаків і підводних човнівСБУ перекрила канал постачання в РФ запчастин до військових літаків і підводних човнівСБУ перекрила канал постачання в РФ запчастин до військових літаків і підводних човнівСБУ перекрила канал постачання в РФ запчастин до військових літаків і підводних човнів

Фото: СБУ перекрила канал постачання в РФ запчастин до військовим літакам

Нагадаємо, СБУ виявила три сховища з боєприпасами в Луганській області і осколкову міну російського виробництва поблизу пункту пропуску "Майорск" в Донецькій області.