ua en ru

СБУ перекрила канал контрабанди товарів військового призначення в РФ

СБУ перекрила канал контрабанди товарів військового призначення в РФ Фото: контрабандний товар

Товари доставлялися на територію Росії через ЛНР

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) перекрили контрабандний канал постачання в Росію товарів військового призначення. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"Зловмисники вивозили спецкомплектующие українського виробництва через тимчасово окуповану терористами територію т. зв. "ЛНР", - йдеться в повідомленні.

Організатором каналу виявився 43-річний житель Луганської області, який отримував замовлення і забезпечував постачання товарів військового призначення. На територію ЛНР продукцію доставляли кур'єри, там організатор брав товар і доставляв його замовникам в Російську Федерацію через неконтрольовану ділянку державного кордону України.

У рамках спецоперації правоохоронці затримали трьох кур'єрів поблизу лінії розмежування. Співробітники СБУ вилучили у них комплектуючі для російських радіолокаційних станцій.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 333 КК України.

СБУ встановила підприємство, з якого відправлялися товари військового призначення і заблокувала можливість поставки.

Нагадаємо, що військово-технічне співробітництво з Росією з 2014 р. припинено у зв'язку з Указом Президента України та рішення Ради національної безпеки і оборони України.

Зазначимо, раніше СБУ повідомляла, що з України до Росії намагалися вивезти деталі для танків Т-90.