ua en ru

З України в Росію намагалися вивезти деталі для танків Т-90, - СБУ

З України в Росію намагалися вивезти деталі для танків Т-90, - СБУ Фото: Служба безпеки України

Розпочато кримінальне провадження

У Харкові 13 червня 2015 Служба безпеки України (СБУ) спільно з прикордонниками та митниками затримали вантаж, який був прихований від митного огляду в конструктивних порожнинах вагона пасажирського потягу сполученням "Харків-Москва" і містив товари, які використовуються в авіаційній і космічній техніці , а також при виробництві новітніх російських танків Т-90. Про це повідомляє прес-служба Служби безпеки України.

"Без дозволу Державної служби експортного контролю України зловмисники намагалися вивезти з України товари, які використовуються в авіаційній і космічній техніці, а також при виробництві новітніх російських танків "Т-90", - йдеться в повідомленні.

Слідчим відділом Управління СБУ в Харківській області розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 333 (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, заступник голови Державної фіскальної служби (ГФС) Костянтин Лікарчук заявив, що введення імпортного збору призвело до збільшення контрабанди.