ua en ru

СБУ перекрила канал фінансування антиукраїнських акцій на Донбасі

Служба безпеки України виявила та перекрила канал фінансування антиукраїнських акцій на Донбасі.

Служба безпеки України виявила та перекрила канал фінансування антиукраїнських акцій на Донбасі. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"Служба безпеки України виявила та перекрила канал фінансування антиукраїнських акцій у східних регіонах нашої держави. Через фіктивні підприємства кошти надходили на рахунки фізичних осіб, спеціально відкриті в одному зі столичних банків. Зняту з них готівку доставляли кур'єри в Донецьку та Луганську область, в тому числі на території, які тимчасово окуповані бойовиками", - йдеться в повідомленні.

Так, 2 жовтня у Києві СБУ затримала жителя Донецької області, який перевозив великі партії готівки в спортивній сумці. Встановлено, що затриманий протягом серпня-вересня щодня знімав кошти з рахунків 12 фізичних осіб - жителів Донецької області.

Під час затримання та обшуку квартири зловмисника вилучено 1,2 млн грн готівкою, печатки підприємств з ознаками фіктивності, флеш-накопичувачі з фінансово-господарською документацією підконтрольних комерційних підприємств, а також документи, на підставі яких знімалися готівкові грошові кошти з рахунків підставних фізичних осіб.

Зараз в рамках кримінального провадження, розпочатого за ст.205 (фіктивне підприємство) та 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) КК України, здійснюються оперативно-слідчі дії.

Нагадаємо, в Маріуполі СБУ затримала политинформатора ДНР.