ua en ru

У Маріуполі СБУ затримала політінформатора ДНР

У Маріуполі Донецької області контррозвідка Служби безпеки України (СБУ) затримала політінформатора так званої Донецької народної республіки (ДНР).

У Маріуполі Донецької області контррозвідка Служби безпеки України (СБУ) затримала політінформатора так званої Донецької народної республіки (ДНР). Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Зокрема встановлено, що "політінформатор" приєднався до терористів ще в березні поточного року і брав участь у захопленні адміністративних будівель Маріупольського міськвиконкому, Донецької обласної державної адміністрації. Крім цього, затриманий входив до складу незаконного збройного формування "Православний Схід".

Як зазначається, злочинець координував свою діяльність з організатором збройного нападу на будівлю Маріупольського міського управління міліції на прізвисько "Скажений майор", "Мангуст" і вербувальницею диверсантів на прізвисько "Мама" ("Чорна Вдова") і "Міхелем".

За даними прес-служби, у затриманого вилучили посвідчення так званого "міністра ради міністерства інформаційної політики "ДНР, пропуск до будівлі Маріупольської міськради, фото та відео матеріали антиукраїнського змісту, а також 2 гранати, 43 патрони калібру 7,62, камуфляжну форму російського виробництва.

У зв'язку з цим СБУ порушила справу за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, раніше СБУ затримала майора міліції, який в Маріуполі очолював диверсійну групу.