ua en ru

СБУ передала всі дані про звільнених заручників для виплати їм допомоги

СБУ передала всі дані про звільнених заручників для виплати їм допомоги Фото: звільнені заручники (ЛІЦ)

Спецслужба 15 лютого направила до Мінсоцполітики консолідовані дані стосовно 75 екс-полонених

У Службі безпеки України запевнили, що виконали всі вимоги постанови уряду щодо виплати грошової допомоги звільненим із полону бойовиків на Донбасі особам. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Служба безпеки України ще у лютому поточного року виконала всі вимоги постанови уряду від 31 січня 2018 року №38 про "Деякі питання соціальної підтримки осіб, звільнених із полону" щодо проведення перевірки та формування списку осіб для організації виплат грошової допомоги звільненим із заручників громадянам", - йдеться в заяві.

У спецслужбі запевнили, що в рамках виконання вищезазначеної постанови Штабом Антитерористичного центру при СБУ 15 лютого було направлено до Мінсоцполітики консолідовані дані стосовно 75 осіб, які були звільнені з заручників 27 грудня 2017 року та 24 січня 2018 року (лист № 33/8-1481 від 15.02.2018).

Крім того, як додали в СБУ, відомості стосовно колишніх заручників незаконних збройних формувань були додатково надіслані до Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб (лист №22/8-1277-18 від 03.04.2018).

При цьому у відомстві зауважили, що законом "Про боротьбу з тероризмом" і Постановою проведення верифікації звільнених осіб, а також встановлення кваліфікаційних ознак (окрім дат звільнення) не передбачено.

"Вважаємо повідомлення про бездіяльність Служби у питанні проведення перевірки та формування списку осіб для організації виплат грошової допомоги звільненим із заручників особам безпідставними і недостовірними", - резюмували в спецслужбі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що звільненим з полону на Донбасі виплатять по 100 тис. гривень допомоги після того, як уряд отримає результати спеціальної перевірки щодо них.