ua en ru

Гройсман розповів, коли звільненим з полону на Донбасі виплатять по 100 тис. гривень

Гройсман розповів, коли звільненим з полону на Донбасі виплатять по 100 тис. гривень Фото: Володимир Гройсман (kmu.gov.ua)

Кошти виплатять після завершення спеціальної перевірки стосовно колишніх заручників

Звільненим з полону на Донбасі виплатять по 100 тис. гривень допомоги після того, як уряд отримає результати спеціальної перевірки щодо них. Про це в ході години запитань до уряду у Верховній раді заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, передає кореспондент РБК-Україна.

"Хочу підкреслити, що уряд прийняв відповідну постанову і уряд зарезервував кошти, але виплачувати їх зможемо тільки тоді, коли нам соціальні служби дадуть верифікованих людей. Що у цих людей немає ніякої провини перед нашою державою, тоді ми ці кошти перерахуємо. Ми очікуємо сьогодні спеціальну інформацію.... Я так розумію, що ця перевірка закінчується. Вона, очевидно, потребує деякого часу, тому що не все так просто. І після цього люди обов'язково отримають допомогу. Кошти є, вони зарезервовані, ми готові їх виплатити", - заявив Гройсман.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабмін врегулював питання виплат звільненим з полону на Донбасі. Разова допомога звільненим з полону встановлюється у розмірі 100 тис. гривень. Допомога призначена колишнім заручникам, яких звільнили у рамках обмінів полоненими 27 грудня 2017 року і 24 січня 2018 року.