ua en ru

СБУ спростувала отриману СК РФ інформацію про причетність українського літака до краху Boeing

СБУ спростувала отриману СК РФ інформацію про причетність українського літака до краху Boeing Джерело фото:facebook.com/РБК

Служба безпеки України спростувала інформацію Слідчого комітету Російської Федерації про причетність українського літака до краху Boeing-777 в Донецькій області. Про це сьогодні в ході брифінгу повідомив радник глави СБУ Маркіян Лубківський, передає кореспондент РБК-Україна.

"Інформація, яка була поширена російськими засобами масової інформації з приводу капітана Волошина, не має під собою жодних підстав", - сказав Лубківський

Для встановлення істини департаментом контррозвідки СБУ було проведено відповідне розслідування і опитування капітана Волошина.

"Як було встановлено, 17 липня 2014 р. авіація повітряних сил Збройних сил України згідно з планом проведення антитерористичної операції не застосовувалася... Вказаний військовослужбовець капітан Волошин в цей день польотів не здійснював, а його літак перебував у ремонті через пошкодження під час аварійної посадки 16.07.2014 року. За твердженням самого Волошина, опубліковані фото в Інтернеті були зроблені влітку 2012 р. під час виконання планових польотів у місті Миколаєві під час інтерв'ю засобам масової інформації", - розповів він.

"Матеріали розслідування, яке було проведено нашими співробітниками, свідчать на користь того, що це черговий фейк, який вкидувався російськими ЗМІ для того, щоб відбілити репутацію терористів, які здійснили цей жахливий терористичний акт", - додав радник.

Нагадаємо, сьогодні в Следкоме РФ заявили про отримання доказів причетності українського військового літака до краху Boeing.

Boeing-777, що слідував рейсом з Амстердама в Куала-Лумпур, зазнав аварії під Донецьком 17 липня. На борту лайнера перебували 298 чоловік, всі вони загинули.

В СБУ повідомили, що в тілах пасажирів збитого на Донбасі Boeing-777 знайдені елементи ракет.