ua en ru

У СК РФ заявили про отримання доказів причетності українського військового літака до краху Boeing

У СК РФ заявили про отримання доказів причетності українського військового літака до краху Boeing

У Слідчому комітеті Росії заявили про отримання доказів причетності українського військового літака до краху малайзійського лайнера Boeing-777 на Донбасі. Про це йдеться в повідомленні прес-служби слідчого комітету Росії.

Як повідомляється, слідчі вчора ввечері зустрілися з українським військовослужбовцям, який підтверджує, що добровільно залишив військову частину і перейшов на територію РФ.

"Зі свідчень тепер вже свідка, якому в цілях забезпечення його безпеки надано псевдонім, цивільний літак "Боїнг-777" рейсу МН-17 міг бути збитий 17 липня поточного року бойовим літаком СУ-25 ВПС України, пілотованим капітаном ВПС України льотчиком Волошиним. При цьому бойовий виліт був здійснений з аеродрому, дислокованого у районі міста Дніпропетровська. Саме на цьому аеродромі служив свідок. За його свідченнями, він особисто бачив, як перед вильотом літак Волошина був споряджений ракетами "повітря-повітря" типу Р-60, якими в звичайних умовах при здійсненні бойових вильотів літаків Су-25 не споряджалися. Як розповів свідок у такому спорядженні літаків просто не було необхідності, так як у представників народного ополчення на озброєнні немає авіації", - сказано в повідомленні.

"Ті факти та відомості, які мав і про яких чітко, не плутаючись, розповідав свідок, переконують слідчих, що свідчення його правдиві, що, до речі, і підтвердило дослідження на поліграфі. Для слідства ці свідчення дуже важливі, і найголовніше, що вони збігаються з тими даними, які були у слідчих з інших джерел, і підтверджують факт знаходження в повітрі українського літака Су-25 під час катастрофи "Боїнга". Зокрема, з показів ряду свідків-громадян України, які проживають в районі падіння "Боїнга-777", слід, що незадовго до катастрофи вони бачили в небі в безпосередній близькості від пасажирського лайнера військовий літак", - додають в прес-службі СК.

У відомстві повідомили, що оскільки свідку може загрожувати небезпека, слідство вирішує питання про надання йому державного захисту за програмою захисту свідків.

Нагадаємо, як повідомили в СБУ, в тілах пасажирів збитого на Донбасі Boeing-777 знайдені елементи ракет.

У Нідерландах прогнозують, що розслідування катастрофи лайнера буде продовжуватися весь 2015 р.

Boeing-777, що слідував рейсом з Амстердама в Куала-Лумпур, зазнав аварії під Донецьком 17 липня. На борту лайнера перебували 298 чоловік, всі вони загинули.