ua en ru

СБУ оголосила в розшук екс-міністра доходів і зборів Клименка

Служба безпеки України (СБУ) оголосила в розшук екс-міністра доходів і зборів України Олександра Клименка.

Служба безпеки України (СБУ) оголосила в розшук екс-міністра доходів і зборів України Олександра Клименка (на фото). Про це йдеться на сайті Міністерства внутрішніх справ України.

В базі розшукуваних осіб йдеться про наявність постанови суду з дозволом затримати Клименка з метою приводу.

Як відомо, Клименку інкримінують ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

6 травня Головне слідче управління Генпрокуратури викликало Клименка для надання пояснень і проведення слідчих дій. "Ми пропонуємо Олександру Клименку довести свою позицію не через соціальні мережі, а слідчому під протокол", - зазначив заступник генпрокурора Олексій Баганець.

7 травня глава СБУ Валентин Наливайченко заявив про те, що у СБУ є санкції на затримання Клименка за фінасування тероризму в Україні. "У зв'язку з незаконним привласненням ПДВ в мільярдних розмірах і за ті конвертаційні центри, які зараз використовуються для фінансування сепаратистських акцій. Ця особа підозрюється у фінансуванні тероризму в Україні", - наголосив Наливайченко.

СБУ оголосила в розшук екс-міністра доходів і зборів Клименка

Крім того, правоохоронні органи запідозрили Клименка у фінансуванні заворушень в Одесі на початку травня. Втім, екс-міністр заперечує свою причетність до фінансування протестних рухів в Україні в цілому і в Одесі зокрема.

Нагадаємо, наприкінці квітня в Генпрокуратурі заявили про те, що діяльність Клименка завдала більше 6 млрд грн збитків державному бюджету країни. Сам екс-міністр ці звинувачення заперечив.