ua en ru

Останні події в Одесі були профінансовані Арбузовим і Клименко, - СБУ (оновлено)

Останні події в Одесі були профінансовані колишнім першим віце-прем'єр-міністром України Сергія Арбузовим та екс-міністром доходів і зборів Олександр Клименко.

Останні події в Одесі були профінансовані колишнім першим віце-прем'єр-міністром України Сергія Арбузовим (на фото ліворуч) та екс-міністром доходів і зборів Олександр Клименком (праворуч). Про це на брифінгу заявила представник прес-центру Служби безпеки України Катерина Косарєва, передає кореспондент РБК-Україна.

"Диверсія в Одесі профінансована колишніми високопоставленими представниками минулого уряду Арбузовим і Клименком", - наголосила Косарєва.

Вона також зазначила, що плани з дестабілізації ситуації у регіоні вдалося зірвати завдяки активній позиції місцевих жителів.

"Провокації, які відбулися 2 травня в Одесі і призвели до зіткнень і масових жертв серед людей, трапилися при зовнішньому втручанні та фінансуванні колишніми високопосадовцями уряду Януковича, які ховаються в сусідній державі, - Арбузовим і Клименком. Події за участю незаконних військових формувань з території Придністров'я координувалися диверсійними групами з РФ. Профінансована колишніми високопоставленими особами диверсія в українському місті Одеса була спрямована на зрив стабільності у південних регіонах України і, за задумом організаторів, повинна була стати початком масштабної дестабілізації в інших південних областях України", - сказала Косарєва.

Додамо, що Клименко заперечує фінансування протестних рухів в Україні, і в Одесі зокрема.

Як повідомили в Генеральній прокуратурі наприкінці квітня, діяльність екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка завдала більше 6 млрд грн збитків державному бюджету країни. Пізніше Клименко спростував ці звинувачення.

Нагадаємо, колишній перший віце-прем'єр-міністр Сергій Арбузов, екс-генпрокурор Віктор Пшонка та екс-глава Адміністрації Президента Андрій Клюєв оголошені в міжнародний розшук.

Раніше в ГПУ заявляли про те, що у фінансуванні терористичних груп на сході України підозрюється "Сбербанк Росії". Втім, перевірка Національного банку України підтвердила, що в діяльності українського дочірнього банку "Сбербанк Росії" порушень не виявлено.

Як відомо, Генеральна прокуратура України порушила 240 кримінальних справ за фактами прояви сепаратизму.