ua en ru

СБУ виявила в зоні АТО заборонені міни російського виробництва

СБУ виявила в зоні АТО заборонені міни російського виробництва Фото: СБУ

СБУ виявила в зоні АТО боєприпаси, від яких відмовилися понад півтори сотні країн

Служба безпеки України (СБУ) виявила боєприпаси та комплектуючі до них російського виробництва, від використання яких відмовилися понад півсотні країн. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"З криївки, який був облаштований біля одного з будинків поблизу села Сигнальне Мар'їнського району, де раніше була позиція бойовиків так званої ДНР, оперативники спецслужби вилучили п'ятнадцять протипіхотних мін ПМН-2, кілька комплектуючих елементів хв від різних модифікацій, один ящик з маркуванням "УНІ-1", а також "Свідоцтво про якість" і "Пакувальний лист" в/ч № 42754 від 0504.2005 року", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що Україна, відповідно до положень Оттавської конвенції 1997 року про заборону застосування, накопичення запасів, виробництва і передачі протипіхотних мін та про їх знищення, ліквідувала всі боєприпаси такого типу, на відміну від Росії, яка принципово відмовилася підписувати цей міжнародний договір.

Знайдені міни знищила одне з підрозділів збройних сил України.

altaltaltalt

Фото: СБУ виявила міни російського виробництва

Нагадаємо, сьогодні військова прокуратура Київського гарнізону Центрального регіону України спільно зі Службою безпеки України затримала колишнього військовослужбовця 24 батальйону територіальної оборони Збройних Сил України ("Айдар"), який здійснював збут зброї і боєприпасів на території Києва та Київської області.