ua en ru

СБУ виявила в районі АТО заряд від системи "Смерч" російського виробництва

СБУ виявила в районі АТО заряд від системи "Смерч" російського виробництва Фото: у зоні АТО знайдено чергове підтвердження російської агресії

Керувати такою системою вміють тільки кадрові військові

Співробітники Служби безпеки України виявили в районі проведення Антитерористичної операції заряд реактивної системи залпового вогню "Смерч", який не розірвався, російського виробництва. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Як повідомляється, заряд був знайдений біля одного з дворів села Березово Мар'їнського району Донецької області. За висновком військових фахівців, маркування боєприпасів свідчить про застосування бойовиками 300 міліметрового реактивного снаряда з касетною головною частиною з осколковими бойовими елементами.

Згідно з даними СБУ, такі заряди виробляються тільки в Російській Федерації,а керувати системою "Смерч" можуть тільки професійні кадрові військові.

Співробітники спецслужби спільно з військовою прокуратурою задокументували факт застосування РСЗВ "Смерч" і додали до доказыв російської агресії в рамках відкритого кримінального провадження.

Нагадаємо, в зоні АТО виявили чотири схованки зі зброєю.