ua en ru

СБУ знешкодила диверсійну групу ДНР, в яку входили громадяни РФ

Контррозвідка Служби безпеки України разом з військовослужбовцями Збройних Сил України затримала диверсійну групу так званої "Донецької народної республіки", в яку входили громадяни Росії.

Контррозвідка Служби безпеки України разом з військовослужбовцями Збройних Сил України затримала диверсійну групу так званої "Донецької народної республіки", в яку входили громадяни Росії. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

Встановлено, що група мала завдання провести розвідку блокпостів ВСУ у Тельманівському районі Донецької області та здійснити коригування вогню артилерії бойовиків. Крім того, група мала наказ захопити українського військовослужбовця і отримати елементи військової форми Збройних Сил України (шеврони, емблеми, погони).

"До складу диверсійно-розвідувальної групи 1-ї Слов'янської бригади так званої "Донецької народної республіки" входили два громадянина України, один з яких при собі мав посвідчення "розвідника-навідника в/ч 08801 міністерства оборони "ДНР". Також до її складу входили двоє громадян Російської Федерації - жителі російських міст Воронеж і Липецьк", - йдеться в повідомленні.

В ході бою з військовослужбовцями ЗСУ три бойовика отримали поранення різного роду тяжкості і були затримані. Один російський найманець загинув.

Нагадаємо, СБУ затримала росіянина, який готував диверсії проти батальйону "Азов".