ua en ru

СБУ має намір допитати екс-головбуха ЄЕСУ

Слідчі СБУ планують як можна швидше допитати колишнього головного бухгалтера корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ), пенсіонерку Лідію Сокольченко, після того, як вона вийде з лікарні, де перебуває зараз за станом здоров'я. Про це повідомляє видання "Комерсант-Україна" з посиланням на джерела в правоохоронних органах.

Співробітники слідчого управління центрального апарату Служби безпеки України та департаменту "ДО" управління СБУ в Дніпропетровській області 27 жовтня вже обшукали квартиру Сокольченко. Вона фігурує в одній із справ, порушених відносно екс-прем'єра Юлії Тимошенко. Заходи тривали близько двох годин, але, за словами адвоката екс-бухгалтера Іллі Бондаря, не принесли ніяких результатів. В партії "Батьківщина" впевнені, що до Сокольченко приходили для того, щоб знайти компромат на Юлію Тимошенко.

Нагадаємо, минулого тижня Генпрокуратура (ГПУ) відновила розслідування п'ятої кримінальної справи відносно екс-прем'єра Юлії Тимошенко. Їй ставиться в провину розкрадання бюджетних коштів та ухилення від сплати податків при здійсненні розрахунків за газ корпорації ЄЕСУ. Відновивши справу, ГПУ звернулася в судові інстанції з проханням дозволити розслідування відносно "співучасників Юлії Тимошенко" у зв'язку з нововиявленими обставинами. Зокрема, йдеться про колишнього гендиректора ЄЕСУ, свекра екс-прем'єра Геннадія Тимошенко і екс-керівників корпорації - Євгена Шаго, Лідії Сокольченко і Антоніні Болюре. Всі вони також підозрюються ГПУ в розкраданні бюджетних коштів і ухиленні від сплати податків. Кримінальні справи стосовно них були закриті Шевченківським райсудом Києва в грудні 2004 року.