ua en ru

СБУ в Луганській області блокувала схему розкрадання коштів, виділених на відновлення інфраструктури

СБУ в Луганській області блокувала схему розкрадання коштів, виділених на відновлення інфраструктури Фото: СБУ

На вилучені кошти накладено арешт

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) блокували схему розкрадання бюджетних коштів виділених на будівництво та капітальний ремонт об'єктів транспортної і соціальної інфраструктури Луганської області. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"Відповідальні за цю сферу діяльності підприємства і установи уклали угоди на виконання робіт з низкою комерційних структур. Отримавши державні кошти, комерсанти створили кілька підконтрольних підприємств з ознаками фіктивності. На їх рахунку вони переводили гроші, нібито отримані за постачання будматеріалів та інші послуги. Потім кошти переводилися в готівку і привласнювались зловмисниками", - йдеться в повідомленні.

Співробітники спецслужби спочатку затримали кур'єра, який перевозив для комерсантів понад півмільйона гривень. Під час проведення обшуків в офісах фірм, квартирах і автомобілях фігурантів справи правоохоронці вилучили готівку на суму майже мільйон гривень, велику кількість карток-ключів доступу до системи "клієнт-банк" інших підприємств, бухгалтерську документацію та інше.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 190 та ст. 205 Кримінального кодексу України. На вилучені кошти накладено арешт.

Нагадаємо, співробітники Служби безпеки України спільно з поліцією блокували в Дніпропетровській області спробу поставки контрафактного алкоголю в район проведення антитерористичної операції.