ua en ru

СБУ в Луганській обл. затримала постачальниць медикаментів для бойовиків

СБУ в Луганській обл. затримала постачальниць медикаментів для бойовиків Фото: СБУ

Затримана є екс-керівником обласного підприємства фармакологічної галузі

У Луганській області Служба безпеки України (СБУ) затримала спільницю бойовиків, яка під час активних бойових дій забезпечувала їх медикаментами для невідкладної допомоги. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"Колишній керівник обласного підприємства фармакологічної галузі незаконно залишилася на посаді після захоплення Луганська терористами. Від самопризначеного "міністра охорони здоров'я ЛНР" вона отримала завдання налагодити постачання ліків незаконним збройним формуванням, які воювали проти українських військових. Чиновник фейкової ЛНР організувала "склад", де акумулювала медикаменти, які надходили з Росії, в тому числі в так званих "гумконвоях". Звідси препарати розподілялися між бойовиками", - йдеться в повідомленні.

За фактом сприяння діяльності терористичної організації відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, співробітники Служби безпеки України затримали біля села Розівка Костянтинівського району Донецької області три мікроавтобуси з продуктами на 200 тис. грн.