ua en ru

СБУ позбавила акредитації британську журналістку, подстрекавшую бойовиків постріляти по ВСУ

СБУ позбавила акредитації британську журналістку, подстрекавшую бойовиків постріляти по ВСУ Фото: журналістка Кітті Логан

Розглядається питання про заборону їй в'їжджати в Україну

Служба безпеки України (СБУ) позбавила акредитації британську журналістку Sky News Кітті Логан, яка підбурювала бойовиків так званої "Луганської народної республіки" (ЛНР) постріляти з українським військовим. Про це на своїй сторінці у Facebook написала прес-секретар СБУ Олена Гитланская.

"СБУ позбавила акредитації британську журналістку Кітті Логан, яка підбурювала бойовиків терористичної організації "ЛНВ" до обстрілу позицій українських військових", - написала Гітлянську.

Також СБУ перевіряє зв'язок її посади в Facebook і масштабної перестрілки, яка сталася між бойовиками і українськими військовими.

Також розглядається питання про заборону її в'їзду на територію України

#СБУ позбавила акредитації британську журналістку Кітті Логан, яка підбурювала бойовиків терористичної організації «ЛНР...

Posted by Гітлянська Олена on 31 июля 2015 г.

Зазначимо, раніше ЗМІ написали, що журналістка британського телеканалу Sky News Кітті Логан стала причиною масштабної перестрілки між бойовиками ЛНР та українською армією. У своєму Facebook вона розповіла про те, як довго не могла застати бойовиків ЛНР "в дії". Тоді один з командирів бойовиків запропонував відкрити вогонь, щоб вона могла зняти обстріл на камеру. Він підкреслив, що бойовики в будь-якому випадку будуть стріляти. Тоді британська журналістка погодилася. Вона зазначила, що після цього між сторонами зчинилася масштабна перестрілка із застосуванням різного виду озброєння.

СБУ позбавила акредитації британську журналістку, подстрекавшую бойовиків постріляти по ВСУ

Нагадаємо, Міністерство культури України ініціює створення "білого списку" діячів культури, які висловилися за збереження територіальної цілісності і суверенітету України.