ua en ru

СБУ ліквідувала в Одесі конвертцентр з обігом понад 30 млн гривень на місяць

СБУ ліквідувала в Одесі конвертцентр з обігом понад 30 млн гривень на місяць Фото: СБУ

Наразі слідчі дії тривають

Служба безпеки України спільно з прокуратурою припинила функціонування великого конвертаційного центру в Одесі. Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

"Зловмисники проводили фіктивні операції з рахунками, виводили кошти за межі України, а також здійснювали нелегальні валютні операції. Щомісячний обіг проконвертованих грошей становив понад 30 мільйонів гривень. Збитки, що завдані державному бюджету за час функціонування "конверта", оцінюється більше ніж у 100 мільйонів гривень", - йдеться у повідомленні.


Як зазначається, у рамках відкритого кримінального провадження правоохоронці затримали кур’єра конвертаційного центру з одним мільйоном 326 тисячами гривень готівки, а згодом - ще чотирьох членів угруповання.

Повідомляється, що у ході обшуків в офісних приміщеннях "конверта", помешканнях його організаторів, кур’єрів та бухгалтерів вилучено печатки фіктивних підприємств, фінансово-господарську документацію, понад три мільйони 750 тисяч гривень готівки. На рахунки всіх підприємств, підконтрольних учасникам фінансової оборудки, накладено арешти.

Наразі слідчі дії тривають.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ затримала трьох "телефонних терористів" за тиждень.