ua en ru

СБУ ліквідувала незаконний канал переправлення людей через кордон з РФ

СБУ ліквідувала незаконний канал переправлення людей через кордон з РФ Фото: у Харкові затримали членів організованого злочинного угруповання

Організатора угруповання затримали у Харкові

Співробітники Служби безпеки України ліквідували організовану злочинну групу, яка переправляла людей через кордон з РФ. Про це повідомляє прес-служба СБУ.


Наголошується, що організатором каналу незаконного переправлення був чинний співробітник Східного регіонального управління прикордонної служби. Зловмисник також прикривав протиправну діяльність своїх спільників, використовуючи службове становище.

"До складу угруповання входило ще четверо осіб - громадяни України та країн Закавказзя. Канал нелегальної міграції використовувався в реверсному режимі, як з території Росії в Україну, так і в зворотному напрямку", - йдеться в повідомленні.

СБУ затримала організатора угруповання в Харкові

Фото: одним з членів угруповання був прикордонник

Оперативники спецслужби вже встановили, що цим шляхом" користувалися бойовики міжнародної терористичної угруповання "Ісламська держава" для транзитного переправлення з території Росії в країни Європи.

29 серпня співробітники СБУ затримали одного з членів групи в Сумській області під час спроби незаконного переправлення двох громадян України в РФ.

Інших учасників угруповання, в тому числі й організатора, правоохоронці того ж дня затримали в Харкові.

Нагадаємо, Одеські поліцейські затримали трьох жінок, причетних до низки тяжких злочинів з використанням психотропної речовини "Азалептол".