ua en ru

СБУ ліквідувала конвертаційний центр в Одесі

СБУ ліквідувала конвертаційний центр в Одесі Фото: СБУ розкрила конвертаційний центр

За час функціонування "конверта" держбюджету завдано шкоди на більше ніж 140 млн грн

Служба безпеки України в Одесі спільно з прокуратурою зупинила функціонування великого конвертаційного центру. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Правоохоронці задокументували дії групи зловмисників, які створили схеми проведення фіктивних фінансово-господарських операцій для виведення коштів за межі України з використанням рахунків, відкритих в одному з найбільших банків країни", - зазначається у повідомленні.

Повідомляється, що щомісячний обіг проконвертованих коштів сягав понад 60 мільйонів гривень. За час функціонування "конверта" державному бюджету завдано шкоди на більше ніж 140 мільйонів гривень.


Співробітники СБУ затримали "на гарячому" двох кур’єрів конвертаційного центру з двома з половиною мільйонами гривень готівки та чотирьох бухгалтерів.

СБУ ліквідувала конвертаційний центр в ОдесіФото: збиток держбюджету завдано більше ніж на 140 млн грн

"Унаслідок одночасно проведених обшуків в офісних приміщеннях "конверта", місцях проживання його організаторів, кур’єрів та бухгалтерів правоохоронці вилучили печатки підприємств з ознаками фіктивності, фінансово-господарську документацію. На рахунки всіх підконтрольних учасникам фінансової оборудки підприємств накладено арешти", - зазначається у повідомленні.

СБУ ліквідувала конвертаційний центр в ОдесіФото: місячний оборот склав більше 60 млн грн

Також повідомляють, що на даний момент тривають слідчі дії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ викрила конвертцентр, причетний до фінансування ЛНР.