ua en ru

СБУ ліквідувала агентурну мережу бойовиків, яка діяла у Донецькій області

СБУ ліквідувала агентурну мережу бойовиків, яка діяла у Донецькій області Фото: СБУ

Тривають невідкладні слідчі дії

Служба безпеки України (СБУ) ліквідувала агентурну мережу бойовиків так званої "Донецької народної республіки", яка діяла у Донецькій області. Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

"Агентурну мережу терористів, що діяла у Кураховому, Красногорівці та Мар’їнці у Донецькій області, ліквідувала Служба безпеки України. За завданням бойовиків ДНР зловмисники збирали інформацію про склад, озброєння та пересування українських підрозділів у районі проведення антитерористичної операції", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, отриману інформацію бойовики передавали за допомогою мобільного зв’язку або через Інтернет, використовуючи заходи конспірації. У подальшому відомості використовувалась терористами для диверсій та обстрілів позицій ЗСУ.

Крім того, за вказівкою кураторів зловмисники поширювали в соціальних мережах спеціально підготовлені спецслужбами РФ інформаційні матеріали антиукраїнської спрямованості із закликами щодо розколу України. Співробітники СБУ затримали п'ятьох спільників терористів за місцями їхнього проживання.

Наразі відкрито кримінальні провадження за ч. 1 ст. 110 та ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні слідчі дії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ попередила диверсію в Луганській області.