ua en ru

СБУ затримала угруповання хакерів, дії яких координувалися з Росії

СБУ затримала угруповання хакерів, дії яких координувалися з Росії Фото: СБУ затримала хакерів

Хакери отримували доступ до банківських рахунків і підробляли платіжні картки

Служба безпеки України спільно з поліцією припинила діяльність осередку міжнародного хакерського угруповання, до складу якого входили чотири мешканця Дніпропетровської області. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Повідомляється, що зловмисники отримували доступ до рахунків клієнтів іноземних та вітчизняних банківських установ та підробляли платіжні картки. Діяльність хакерів координувалася з боку Російської Федерації, а потерпілими були клієнти банків ЄС, США та України.

Також хакери отримували несанкціонований доступ до облікових записів соціальних мереж та електронних поштових скриньок, відомості з яких використовувались для шахрайських дій.

"Під час обшуків правоохоронці вилучили спеціалізоване телекомунікаційне обладнання, що використовувалось у протиправній діяльності, персональні комп’ютери та засоби зв’язку, чимало магнітних карток з даними про банківські рахунки (т.з. «білий пластик»), а також шкідливе програмне забезпечення та незаконно отримані дані банківських карток", - повідомляють в СБУ.

altaltalt

Фото: вилучені речі хакерів

У зв`язку з випадком відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії із встановлення клієнтів банків, які постраждали від протиправної діяльності.

Нагадаємо, СБУ проводить обшуки в Житомирській облраді. Обшуки проводять у рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні.