ua en ru

СБУ вилучила арсенал зброї із зони АТО у жителя Київської області

СБУ вилучила арсенал зброї із зони АТО у жителя Київської області Фото: иллюстрационное фото (kmu.gov.ua(сбу)

Зброя і боєприпаси відправлені на експертизу

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) вилучили у Київській області зброю та боєприпаси, що були незаконно вивезені із зони АТО. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

У ході слідства правоохоронці встановили, що житель одного з районних центрів області зберігав арсенал зброї та боєприпасів в орендованих приміщеннях колишніх насосних станцій. Зброю зловмисник особисто привозив з району проведення антитерористичної операції після поїздок по особистих справах.

В результаті проведених спільно з поліцією обшуків були виявлені граната РГД-5 із запалом, ручний кулемет Калашникова, димова шашка і понад двісті патронів різного калібру.

СБУ вилучила арсенал зброї із зони АТО у жителя Київської областіСБУ вилучила арсенал зброї із зони АТО у жителя Київської областіСБУ вилучила арсенал зброї із зони АТО у жителя Київської області

Фото: СБУ виявила арсенал зброї із зони АТО (СБУ)

Вилучену зброю направлено на експертизу. В рамках відкритого кримінального провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України тривають невідкладні слідчі дії.

Нагадаємо, раніше три схованки з військовими засобами ураження були виявлені співробітниками військової контррозвідки Служби безпеки України в зоні проведення антитерористичної операції в Станично-Луганському районі.