ua en ru

СБУ виключає правові наслідки кримінальної справи слідчого комітету росії РФ проти сил АТО

Служба безпеки України виключає правові наслідки кримінальної справи, порушеної Слідчим комітетом Росії проти сил антитерористичної операції, які діють на сході України.

Служба безпеки України виключає правові наслідки кримінальної справи, порушеної Слідчим комітетом Росії проти сил антитерористичної операції, які діють на сході України. Про це йдеться у заяві штабу Антитерористичного центру, розміщеного на сайті СБУ.

"Заявляємо, що повідомлення Слідчого комітету РФ є юридично нікчемним і не матиме жодних правових наслідків щодо учасників антитерористичної операції. Співробітники правоохоронних органів і військовослужбовці, які беруть участь у проведенні АТО на території Донецької і Луганської областей, які діють у межах наданих повноважень відповідно до положень національного законодавства України і згідно з нормами міжнародного права. Твердження Слідчого комітету РФ не відповідають дійсності, спрямоване на дезінформацію громадськості, дискредитацію української влади і деморалізацію сил АТО", - йдеться в заяві.

У штабі також нагадали, що підставами для проведення АТО стали антиконституційні дії із захоплення будівель органів державної влади та місцевого самоврядування, а також погрози і насильство щодо працівників правоохоронних органів, державних діячів, захоплення заручників, умисні вбивства і тортури, вчинення терористичних актів, створення незаконних збройних формувань і терористичних організацій, розкрадання і привласнення вогнепальної зброї, а також вчинення інших особливо тяжких злочинів.

Нагадаємо, 30 травня Слідчий комітет Російської Федерації порушив справу проти Збройних сил України за участь в антитерористичній операції в східних областях країни.

Генеральна прокуратура України також заявила, що згадана справа не матиме жодних правових наслідків.