ua en ru

СБУ ідентифікувала шістьох бойовиків, які катували заручників на Донбасі

СБУ ідентифікувала шістьох бойовиків, які катували заручників на Донбасі Фото: Служба безпеки України (oda.zt.gov.ua)

СБУ оприлюднила чергові матеріали щодо тортур заручників на Донбасі

Служба безпеки України (СБУ) ідентифікувала шістьох бойовиків, які катували українських заручників на Донбасі. Про це йдеться в повідомленні прес-центру СБУ.

Повідомляється, що СБУ опублікувала свідчення ще 42 колишніх заручників, які незаконно утримувалися і піддавалися тортурам.

"Це вже шосте документальне видання, підготовлене за результатами опитування звільнених українських громадян. СБУ на основі свідчень ідентифікувала особи шести бойовиків, які особисто піддавали жорстоким знущанням захоплених українських військових та патріотів з числа цивільних осіб", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, у збірнику опубліковано фото бойовиків на прізвисько "Адреналін" та "Батон" біля входу до "катівні".

"Встановлені зловмисники розшукуються правоохоронними органами для притягнення до кримінальної відповідальності, один з них прізвисько "Крутий" вироком українського суду вже засуджений до десяти років позбавлення волі", - зазначили в СБУ.

Також повідомляється, що дані матеріали передаються в міжнародні судові інстанції. Глава СБУ Василь Грицак передав ці бюлетені спецпредставнику Держдепу США у справах України Курту Волкеру.

СБУ ідентифікувала шістьох бойовиків, які катували заручників на Донбасі

Фото: ідентифіковані бойовики

Нагадаємо, напередодні Грицак показав Волкеру докази причетності військ РФ до обстрілів в Україні.