ua en ru

СБУ та ГПУ проводять обшуки в "Укргазвидобуванні"

СБУ та ГПУ проводять обшуки в "Укргазвидобуванні" Фото: "Укргазвидобування" (facebook.com/Ukrgasvydobuvannya)

За словами Прохоренка, правоохоронці вилучають документи по проведенню робіт з інтенсифікації свердловин

Служба безпеки України та Генеральна прокуратура проводять обшуки в ПАТ "Укргазвидобування". Про це на своїй сторінці у соцмережі Facebook повідомив голова правління ПАТ Олег Прохоренко.

"В УГВ знову обшук та вилучення документів. СБУ та ГПУ. На жаль, на жаль. Вчора ми дали інфо про збільшення видобутку газу на 171 млн куб. м за перше півріччя 2017 року. Основний чинник - роботи по інтенсифікації свердловин, які вже більше півроку у нас проводять іноземні підрядники Такром (Румунія) та Бєлоруснєфть (Білорусь). Сьогодні з обшуками до УГВ прийшли СБУ та ГПУ якраз по цій темі - комусь мабуть не подобається, що ми з таким трудом залучаємо в Україну іноземні сервісні компанії", - підкреслив голова правління.

За його словами, силовики вилучають документи по проведенню робіт з інтенсифікації свердловин.

"У нас тут ГПУ і СБУ вилучає документи по проведенню робіт з інтенсифікації свердловин. От скажіть - це нормально?.. Чиїм інтересам вони служать, коли роблять таке? Ми звичайно, все надамо. Але хто відповість за втрачений газ, за втрати продуктивності? Минулого року ми вже згаяли півроку на запуск програми інтенсифікації, тому що суди блокували тендери, правоохоронці мочили необхідність проведення таких робіт", - написав Прохоренко.

altФото: прінтскрін публікації голови правління

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що через заблоковані рахунки ПАТ "Укргазвидобування" програма видобутку природного газу знаходиться під загрозою зриву.