ua en ru

СБУ припускає зв'язок між затриманими членами ДРГ і російськими спецслужбами

СБУ припускає зв'язок між затриманими членами ДРГ і російськими спецслужбами Фото: СБУ

У відомстві констатували активізацію ДРГ і російських спецслужб в мирних містах

Служба безпеки України (СБУ) припускає зв'язок між затриманими вночі членами диверсійно-розвідувальної групи (ДРГ) та російськими спецслужбами. Про це сьогодні на брифінгу повідомив керівник апарату СБУ Олександр Ткачук, передає кореспондент РБК-Україна.

"Зараз перевіряється кілька версій, одна з них, слідство наразі не виключає, що ці затримані громадяни РФ, також пов'язані з російськими спецслужбами. Цю версію, поки що, не виключаємо", - заявив Ткачук.

Крім того, ліквідований у Києві лідер ДРГ не раз перетинав кордон з Росією і мав три різних паспорта.

Ткачук також констатував активізацію ДРГ і спецслужб РФ на кордоні і в мирних містах. "При цьому російські спецслужби активізують діяльність в мирних містах, намагаючись скласти враження, що українські правоохоронці не здатні захистити своїх громадян", - зазначив Ткачук.

Ввечері 9 грудня співробітники СБУ проводили спецоперацію щодо припинення діяльності диверсійно-розвідувальної групи, що діяла у низці міст України, в тому числі в Києві. В результаті були затримані двоє громадян Російської Федерації та троє громадян України. Також ще один боєць "Альфи" отримав поранення.