ua en ru

СБУ допитає Симоненко за фактом антиукраїнських висловлювань

СБУ допитає Симоненко за фактом антиукраїнських висловлювань Фото: лідер КПУ Петро Симоненко

Симоненко роз'яснить СБУ сенс своїх висловлювань

Служба безпеки України (СБУ) має намір допитати лідера Комуністичної партії України (КПУ) Петра Симоненка щодо його висловлювань на початку квітня цього року, мали антиукраїнський характер. Про це у своєму Facebook повідомила речник СБУ Олена Гітлянська.

За її словами, зараз комуністи підозрюються у багатьох протиправних діях, в тому числі є обґрунтовані підозри щодо їх участі у скоєнні терактів в Одесі та інших регіонах країни.

"Крім цього, слідчі допитають Симоненка щодо його публічних виступів та інтерв'ю ЗМІ на початку квітня. Зокрема, нас цікавлять коментарі лідера комуністів у зв'язку з прийняттям ВР закону "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборони пропаганди їх символіки".

Симоненко повинен пояснити, що він мав на увазі, коли висловився щодо зміни меж території України шляхом денонсації Пакту Молотова - Ріббентропа", - повідомила Гітлянська.

Речник СБУ додала, що перевіряється також ряд інших його висловлювань, суджень, тверджень щодо прийняття цього закону.

"Слова лідера КПУ підтверджують головне підозра - антиукраїнську діяльність комуністів і спроби дестабілізувати ситуацію в країні", - підкреслила вона.

Головне слідче управління Служби безпеки України сьогодні продовжило допитувати лідера комуністів Петра Симоненка. Як...

Posted by Олена Гитлянская on 27 Апрель 2015 г.

Зазначимо, сьогодні Симоненко був викликаний на допит в СБУ.

6 квітня лідер КПУ вже побував на допиті, який тривав більше 10 годин. Перед допитом Симоненко заявив журналістам, що всі звинувачення проти нього абсурдні і безпідставні.