ua en ru

СБУ блокувала транзитні канали переправлення бойовиків ИГИЛ

СБУ блокувала транзитні канали переправлення бойовиків ИГИЛ Фото: СБУ перекрили канал переправлення бойовиків ИГИЛ з території України

Транзитні канали переправлення бойовиків ИГИЛ розкрили в Харкові, Дніпрі та Київській області

Кілька транзитних каналів переправлення іноземних бойовиків міжнародної терористичної організації ИГИЛ через територію України були блоковані. Про це повідомляє прес-служба Служба безпеки України (СБУ).

"В Харкові оперативники спецслужби виявили приватну квартиру, яка використовувалася для тимчасового перебування членів ИГИЛ, які мали намір транзитом виїхати в сирійсько-іракську зону бойових дій", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, "перевальному пункті перебувало четверо іноземців - вихідців з країн Центральної Азії. Двоє з них були депортовані з Туреччини у зв'язку з причетністю до терористичної діяльності. Інші - чекали в Україні фальшиві документи для подальшого переправлення до Сирії.

Крім цього, в Дніпропетровську співробітники СБУ затримали вихідця однієї з колишніх республік Радянського Союзу, якого розшукував Інтерпол. Чоловік брав безпосередню участь у вербування та переправлення прихильників ИГИЛ.

Також ще одного прихильника ИГИЛ, оголошеного в міжнародний розшук, правоохоронці затримали в Київській області.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ ліквідувала інформаційну мережу бойовиків ДНР.