ua en ru

Збірну Росії з бобслею можуть відсторонити від усіх змагань

Збірну Росії з бобслею можуть відсторонити від усіх змагань Фото: спортсменів можуть відсторонити від змагань на термін від двох років

Це станеться, якщо звинувачення в порушенні антидопінгових правил отримають підтвердження

Збірну Росії з бобслею можуть відсторонити від участі у міжнародних змаганнях. Про це президент Міжнародної федерації бобслею і скелетона (IBSF) Іво Ферриан розповів порталу Inside the Games.

Членство Федерації бобслею Росії може бути припинено, якщо звинувачення в порушенні антидопінгових правил отримають підтвердження.

"Якщо ми отримаємо остаточні підтвердження, що деякі спортсмени винні у допінгу, ми будемо діяти згідно з нашими правилами на 100 відсотків, - сказав він.

Згідно з правилами організації, якщо чотири і більше спортсменів будуть визнані винними в порушенні антидопінгових правил, то збірну РФ можуть відсторонити від змагань на термін до двох років. У разі визнання провини восьми і більше спортсменів термін дискваліфікації може бути продовжений до чотирьох років.

Нагадаємо, Міжнародна федерація бобслею і скелетона перенесла чемпіонат світу з Росії в Німеччину. Причиною перенесення стала доповідь, в якій розповідається про державну систему сприяння у вживанні допінгу.