ua en ru

Збірна України дізналася потенційних суперників у Лізі націй

Збірна України дізналася потенційних суперників у Лізі націй Фото: тренування збірної України (twitter.com/FFUKRAINE)

Склади груп формуються відповідно до рейтингу УЄФА

Збірна України дізналася потенційних суперників у новоствореному турнірі під назвою Ліга націй. Про це повідомляється на сайті УЄФА.

Склади груп формуються відповідно до рейтингу УЄФА на момент завершення групового етапу європейської кваліфікації ЧС-2018. "Синьо-жовті" можуть зіграти в одній групі з Австрією, Уельсом, Словаччиною, Ірландією, Швецією, Північною Ірландією, Данією, Боснією, Чехією та Туреччиною

Склади груп Ліги націй:

Дивізіон А: Німеччина, Португалія, Іспанія, Бельгія, Англія, Франція, Швейцарія, Італія, Польща, Ісландія, Хорватія і Нідерланди.

Дивізіон B: Австрія, Уельс, Росія, Словаччина, Україна, Ірландія, Швеція, Північна Ірландія, Данія, Боснія і Герцеговина, Чехія і Туреччина.

Дивізіон С: Румунія, Шотландія, Словенія, Угорщина, Сербія, Албанія, Норвегія, Греція, Чорногорія, Ізраїль, Болгарія, Фінляндія, Кіпр, Естонія і Литва.

Дивізіон D: Азербайджан, Македонія, Грузія, Білорусія, Вірменія, Фарерські острови, Латвія, Люксембург, Казахстан, Молдова, Ліхтенштейн, Мальта, Косово, Андорра, Сан-Марино і Гібралтар.

12 команд будуть розбиті на чотири групи (по три збірні в кожній) після проведення жеребкування, процедура якої буде затверджена пізніше. Росія і Україна не можуть потрапити в одну групу, якщо рішення виконавчого комітету УЄФА не буде переглянуто.

Матчі групового етапу Ліги націй будуть розбиті на шість ігрових днів, в які суперники проведуть спарені поєдинки у вересні, жовтні і листопаді 2018 року.

Таким чином, збірна України, яка не зуміла вийти з відбіркової групи ЧС-2018, тепер майже рік залишатиметься без офіційних матчів. Аж до наступної осені українська дружина зможе проводити лише товариські поєдинки.

Нагадаємо, збірна України вперше в своїй історії не вийшла з групи в кваліфікації на чемпіонат світу.