ua en ru

Збірна України програла Хорватії і не вийшла на ЧС-2018

Збірна України програла Хорватії і не вийшла на ЧС-2018 Фото: Україна - Хорватія (ffu.org.ua)

Україна програла з рахунком 0: 2

Збірна України сьогодні, 9 жовтня, поступилася збірній Хорватії з рахунком 0: 2 і не вийшла з групи відбору до Чемпіонату світу 2018 року. "Дубль" в ворота Андрія Пятова оформив Андрій Крамаріч.

Збірна Хорватії розпочала матч активно і перший момент був створений вже на стартовій хвилині матчу: по воротах пробив Манджукич. Перші хвилини поєдинку "синьо-жовті" безрезультатно намагалися перейти центр поля і наблизитися до воріт хорватів. Після 10-ї хвилини матчу Євген Коноплянка показав кілька непоганих проходів по лівому флангу, проте вони не принесли результату для збірної. Пізніше Україна створила кілька гострих моментів біля воріт гостей.

Середина і кінець першого тайму були примітні ударами Коноплянки і Степаненко. На перерву команди пішли з нульовим рахунком. Початок другого тайму знову були за збірною Хорватії і їх зусилля увінчалися успіхом на 62 хвилині матчу. Крамаріч пробив по нашим воротам після навісної подачі Модріча.

Після пропущеного гола тренер збірної України Андрій Шевченко провів дві заміни. Зміни в складі "синьо-жовтих" ніяк не вплинули на хід матчу. На 70-й хвилині матчу Крамаріч знову прицільно вдарив по воротах Пятова - 0:2.

Це поразка, яка має зробити збірну сильнішою. Треба ще багато працювати.

Опубліковано Петром Порошенком 9 жовтня 2017 р.

В цей же час Ісландія виграла 2: 0 у Косово і вперше вийшла на чемпіонат світу, Ірландія перемогла Уельс з рахунком 0: 1.

Отже, збірна України закінчила відбір до ЧС-2018 на 3-му місці в групі, заробивши 17 очок. На першому місці збірна Ісландії - 22 очка, на другому - Хорватія (20 очок).

Нагадаємо, збірна України обіграла Косово в матчі дев'ятого туру групового етапу кваліфікації чемпіонату світу 2018 року.